Можливо це сон? Чи дійсно правда?… У Дніпрі суддя отримала 10 років в’язниці за хабар в 30 тисяч доларів

Україна продовжує боротися з корупцією, що є однією з найбільших загроз національній безпеці та стабільності країни. У цьому контексті, рішення Вищого антикорупційного суду про засудження колишньої судді Кіровського районного суду міста Дніпра, Наталії Овчаренко, до 10 років позбавлення волі за вимагання хабара, є важливою перемогою в боротьбі з цим явищем.

Згідно з повідомленням САП, НАБУ та ГО “ЦПК”, колишня суддя вимагала 30 тисяч доларів у розмінні за ухвалення потрібного рішення у кримінальній справі. Джерело “Української правди” вказує на те, що Овчаренко також зловживала свій вплив та підбурювала працівників медичної сфери до видачі недостовірних листків непрацездатності.

Однак, важливо зауважити, що засудження Овчаренко не є самою першою такою перемогою Вищого антикорупційного суду. Раніше, цей суд вже засуджував інших посадовців та чиновників, які вчинили корупційні дії. Проте, кожне нове засудження демонструє, що правоохоронні органи та судова система продовжують працювати в напрямку зменшення рівня корупції в країні.

Окрім позбавлення волі, Овчаренко також позбавлена права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного їй майна.