Догралися! Шмигаль заявив, що Україна буде робити із російськими олігархами…

Український уряд має намір конфіскувати у російських олігархів біля 500 млрд доларів активів. У цьому Україні готові допомогти міжнародні союзники.

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в одному із інтерв’ю РБК-Україна.

“Наші партнери готові нам допомогти, щоб ми дійсно мали цей великий ресурс. На сьогодні арештовано близько 300 млрд доларів активів Російської Федерації. Це їхні резерви, це кошти їхньої держави, які арештовані в США, Канаді та в інших країнах. А якщо брати кошти їхніх олігархів, то це в районі 500 млрд доларів. Ми з партнерами хочемо всі ці кошти конфіскувати і отримати на користь України”, – заявив Шмигаль.

Відомо, що уряд Канади може допомогти Україні в цьому.

“Зараз ми ведемо про це перемовини с прем’єр-міністром Канади, з міністерством фінансів та урядом”, – додав прем’єр.

Шмигаль зазначив, що США також готові вжити відповідних кроків. Конгрес розглянув відповідний законопроект. Тепер він має бути розглянутий Сенатом, після чого він буде відправлений на підпис президенту Джо Байдену.

“І більшість країн будуть йти теж цим шляхом. Окупант має платити за свою агресію і у майбутньому потенційний агресор має розуміти, що він буде платити тій країні, яка страждає через нього. Це нові правила міжнародної поведінки у цих умовах, які створює Росія як агресор сьогодні на території України”, – заявив Шмигаль.

Тож працювати над цим потрібно просто зараз, бо Україну потрібно відбудовувати просто зараз а не через декілька років.