Таке можливе тільки в Україні! ВАКС закрив справу проти нардепа від “Батьківщини”, бо в справі вийшов строк давності

Вищий антикорупційний суд України закрив справу проти народного депутата з фракції “Батьківщина” і голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця щодо неправдивого декларування майна. Суд закрив справу через закінчення строків давності, про що попросив сам депутат.

Нагадаємо, що підозра Михайлу Волинцю була вручена в рамках кримінального провадження, яке розпочалося після виходу розслідування журналістів про неправдиве декларування майна народним депутатом. Журналісти виявили, що Волинець не відобразив у декларації позашляховик Toyota Highlander, який був зареєстрований на сина народного депутата. На думку Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Волинець вніс до е-декларації неправдиві відомості на суму майже 1,79 млн грн за 2020 рік.

У свою чергу, народний депутат назвав звинувачення “висмоктаними з пальця” та заявив, що підозри базуються на “особистих судженнях”. Також Михайло Волинець був оголошений у розшук через “систематичне ігнорування повісток про виклик до детективів”, але швидко знайшовся, заявивши про перебування на лікуванні.