Прокуратуру задовільнило рішення! “Гроші вирішили все”: Оскарження вироку по дівчині із Закарпаття не буде…

Прокуратуру задовільнило рішення Воловецького суду щодо трьох гвалтівників.

Одним з таких випадків є звістка про рішення Воловецького суду щодо трьох гвалт**ників, які згвал**вали школярку у Верхніх Воротах на Воловеччині. Дівчинку гвал**вали і оприлюднили відео в Інтернеті. Суд виніс вирок гвалт**никам умовно з іспитовим терміном на два роки. Це рішення викликало негативну реакцію громадськості, яка вимагала більш суворого покарання для злочинців.

Проте, що сталося з дівчинкою і її захистом? Виявляється, у дівчинки не було адвоката, і її захищала в суді соціальна служба захисту дітей місцевої сільради. І це ще не все – у цій соціальній службі працює мама одного з гвалтівників. Таким чином, захист дівчинки залежав від осіб, які мали відносини з злочинцями.

Після цього виявилось, що справу спочатку відкривали по статті 152 (згвалт**ання), яка передбачає від 7 до 12 років ув’язнення, але потім раптово перекваліфікували її у 153 статтю (сексу*льне нас*льство без проникнення). Також гвалт**никам дали позитивні характеристики зі школи, що ще більше складається на їхню сторону.

Дівчині гвалт**ники дали компенсацію по 60 тисяч грн.

Все це вкупі призвело до того, що дівчинка погодилася з таким рішенням суду щодо умовного покарання.

Однак, як повідомила прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк, прокуратура в частині призначеного покарання не буде оскаржувати вирок суду.