Суворов: Все. Гра закінчилась. Лавра наша! Звісно, приємніше було б викинути гебню з печерських пагорбів, так щоб їх шарфи Луї Віттон і труси Дольче Габбана розлітались по Дніпру

Дмитро Суворов

Лавру скоро буде звільнено від московських окупантів. Потреби в штурмі чи інших силових заходах не виникне.

Все дуже просто. Паша Мерседес – не священник, а бізнесмен, який любить розкішне життя. Жертвувати собою заради духовних чи політичних ідеалів він не збирається. Організувати барикади, оборону та реальний спротив ця жалюгідна потвора не здатна в принципі. Але й піти просто так він не може – йому треба хоч якось зберігти обличчя перед московськими господарями, з якими його також пов’язують бізнес-інтереси.

Українська влада також не зацікавлена в штурмі Лаври. Це чутливі питання для толерантного Заходу. Український інтерес полягає в тому, щоб гебня в рясах прибралась з Лаври без відеокадрів, які російська пропаганда (і корисні ідіоти на Заході) можуть використати проти нас.

Тому відбувся невеликий спектакль, сценарій та результати якого влаштовують всіх. Паша зробив вигляд, що чинить спротив (хоча “нажитое непосильным трудом” вже вивіз). Не занадто активний і масовий спротив. Мінімально показовий. СБУ вручила йому підозру по двом статтям Кримінального кодексу. І що тут поробиш? – з цим риторичним питанням, адресованим Лубянці, Паша тихенько сяде на Мерседес і переїде в свій мирський палац. (А не у в’язницю, як зараз прогнозують кончені на кшталт Шарія).

Все. Гра закінчилась. Лавра наша. Кілька днів ще триватимуть формальності. Московські попи ще трохи, але не дуже голосно погавкають, дограють свої ролі – і на цьому все закінчиться.

Звісно, приємніше було б викинути гебню з печерських пагорбів, так щоб їх шарфи Луї Віттон і труси Дольче Габбана розлітались по Дніпру. Але з точки зору державних інтересів краще саме так. Спокійно, без інформаційного шухера. Головне – це результат. Лавра звільнена від нечисті. Це історична, без перебільшень, подія.