“Тільки танки не стануть срібною кулею для путіна”. Що ще потрібне Україні для перемоги? Перелік…

“Тільки танки не стануть срібною кулею для путіна”. Що ще потрібне Україні для перемоги?

Солідна The New York Times дала аналіз необхідної військової підтримки нашої країни.

Ми наводимо головні висновки військових експертів:

1️⃣ ЗСУ потрібно якнайшвидше перебудувати за західним зразком, щоб успішно прорвати російську оборону.

2️⃣ Крім постачання танків, БТР, ЗРК, РСЗВ та ракет необхідно оперативно навчити українських командирів використовувати сучасне озброєння в комплексі. Техніку треба освоїти за тижні та місяці, а не за роки.

3️⃣ США вже змінили свою політику та розпочали широкомасштабні програми підготовки українських військових. Але Україна не розпочинає з нуля. “У них є основна професійна армійська група, яка до 2022 року проходила навчання на Заході”, – заявив Стівен Біддл, професор Колумбійського університету.

4️⃣ Успіх контрнаступу під Харковом забезпечили танки та швидкохідні БТР. Це спричинило дезорганізації російських елементів. Армія Росії врахувала цей урок і облаштовує основні і другорядні лінії оборони по всій лінії фронту.

5️⃣ Для прориву глибоко ешелонованої оборони знадобиться скоординована наземна операція – атака піхоти; танки, що обстрілюють позиції ворога; артудари, що забезпечують прикриття та підтримка БТРів.

Головною складовою нового пакету стали не танки, а БТРи (насамперед Bradley), артилерія та високоточні боєприпаси. Ця техніка (разом із танками) дозволить створити потужні бронетанкові частини. Київ може сформувати три додаткові бригади. Штатний розпис ЗСУ передбачає, що бригада включає три батальйони по 31 танку.

7️⃣ путін розуміє, що допомога Заходу тільки наростатиме і форсує створення укріпрайонів. Тому критично важливо, щоб навчання бійців ЗСУ у США, Британії, ФРН та Польщі йшло максимально інтенсивно.