Зв’язки йому недопомогли! “Паші Мерседесові” світить 3 роки позбавлення волі

Митрополиту УПЦ МП Павлу загрожує серйозна кримінальна відповідальність за релігійну ворожнечу та виправдовування агресії РФ.

Згідно з повідомленням Українських Новин, Служба безпеки України інкримінує митрополиту порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Кримінальний кодекс передбачає важкі наслідки за умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Штраф від 3400 до 8500 гривень, виправні роботи до 2 років або до 3 років в’язниці – такі наслідки можуть чекати митрополита УПЦ МП Павла за інкриміновані дії. Така жорстокість накладається на осіб, які прямо чи непрямо обмежують права або встановлюють привілеї громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, місця проживання, мовних або інших ознак.