У РФ Путіну приготували долю “цапа-відбувайла”, але живим він Заходу не дістанеться, – Жданов

У країні-агресорі РФ розуміють, що рано чи пізно їм доведеться визнати військову і політичну поразку у війні в Україні. А щоб вибачитися, Росії потрібна буде “жертва”, і стане нею, ймовірно, кремлівський диктатор Володимир Путін. Таку думку в інтерв’ю “Главреду” озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, секретар Радбезу РФ Микола Патрушев прекрасно розуміє ситуацію. “І складається враження, що Путіну готують долю цапа-відбувайла, тому що потрібно буде якось вибачатися перед Заходом (…) А щоб вибачитися і вибачення були прийняті, потрібна буде жертва. Кого виносити жертвою на вівтар за цю війну? Звичайно ж, того, хто її почав”, – сказав Жданов.

Військовий експерт вважає, що російська верхівка не зацікавлена в тому, щоб Путін дістався Гаазькому трибуналу живим, оскільки він даватиме незручні для РФ свідчення. Жданов нагадав, що Слободана Мілошевича, який був обвинуваченим Міжнародного трибуналу по колишній Югославії, після перших двох виступів різко схопив серцевий напад в камері. “Тому Патрушев зараз просто дасть можливість Путіну потонути в тій каші, яку він заварив”, – резюмував експерт.