Скоро на одному із напрямків може утворитися “котел” для десятка тисяч російських солдат. Відоме де саме…

Збройні сили України готуються до чергового “ривку”, який обернеться катастрофою для РВВ.

Після Херсона буде битва за Мелітополь.

Вона несе ключову роль у розв’язаній Путіним війні проти України, її народу та незалежності.

Перемога розчистить ЗСУ шлях на Маріуполь та загрожує котлом для десятків тисяч російських солдатів, пише Тelegram-канал “Можемо пояснити”.

Після двох великих перемог восени (у Харківській та Херсонській областях) українська армія готує новий наступ.

Наступною метою може стати Мелітополь — у Запоріжжі між російськими військами та ЗСУ немає великої водної перешкоди, а ключові шляхи постачання ЗС РФ перебувають у зоні поразки української артилерії.

За даними ISW, Україна вже розпочала артпідготовку майбутнього наступу і завдає ударів по скупченням російських сил та дорогам. Київ має підстави для оптимізму.

По-перше, Київ продовжує володіти ініціативою. Саме ЗСУ обирають поле для майбутньої битви. Поки російська армія концентрує свої зусилля на Донеччині, Київ вишукує слабкі місця в обороні російського угруповання.

По-друге, тактика ударів по лініях постачання, складів і скупчення сил приносить свої плоди. Враховуючи, що у Запоріжжі основні дороги знаходяться під прицілом української артилерії та систем HIMARS, у росіян проблеми з постачанням.

“Різка атака на Мелітополь може створити умови для величезного котла, в якому опиняться десятки тисяч російських солдатів. Відступити вони зможуть тільки в Крим – вузьким Перекопським перешийком. Відбити масовану атаку буде досить складно”, – зазначає джерело.

Крім того, взяття Мелітополя може призвести до кидка на Маріуполь — його втрата буде особливо болісною для диктатора Путіна.

Зараз, чекаючи на атаки ЗСУ, російська армія продовжує окопуватися в згаданих вище містах, перетворюючи їх на фортеці.

Джерело