На це варто подивитися! Конгресвумен Вікторія Спартц рознесла ООН під час виступу

Конгресвумен Вікторія Спартц під час виступу в США звернулася із заявою до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про те, щоб призупинити “зернову угоду”, до того часу поки Україна не отримає від Заходу належної безпеки.

“Ми стикаємося з найбільшою збройною агресією з часів Другої світової війни, яка є найбільшою загрозою миру та безпеці – не лише для Європи, а й для всього світу” – заявляє Спартц.

Конгресвуменка дуже розчарована тією активністю яку проявляє ООН для стабілізації ситуації в Україні. Вона згадала як остання “зернова угода” із росією провалилася, і теж саме сталося вчора із українськими бійцями Азовсталі, яким обітцяли туж саму безпеку від ООН.

“Зернова угода”, яка не має належних механізмів виконання, може дуже дорого коштувати Україні. Як вам добре відомо, через кілька годин після підписання цієї угоди Росія вдарила крилатими ракетами по українському порту в Одесі. Це ще раз підтверджує, що Росії не можна довіряти, і вона фактично заперечує цю угоду”.

Вікторія Спартц наголосила, що через те, що росія отримала значне послаблення санкцій у експорті зерна та добрив, а це збільшить її здатність шантажувати Європу поставками газу. Тож цю угоду краще було б призупинити поки для України не будуть забезпечені кращі заходи безпеки.

“Я закликаю вас розгорнути кораблі ООН у Чорному морі, забезпечувати гуманітарні коридори. Інакше Україна опиниться під високим ризиком, спричиненим цією домовленістю”, – написала конгресвумен.