Цікаві деталі про нового голову Верховного суду України. Станіслав Кравченко не корупціонер і не мудак. Але він комуніст і нафtалін. Типовий.

Новий голова Верховного Суду Станіслав Кравченко не корупціонер і не мудак.

Але він комуніст і нафталін. Типовий.

Я був його опонентом від ГРД на співбесіді під час конкурсу до Верховного Суду. Він проходив по “списках Райніна” як кандидатура узгоджена Адміністрацією Порошенка і з самим Порошенком – на посаду голови касаційного кримінального суду.

Це людина по-своєму чесна, порядна хоча не має жодної уяви про верховенство права і права людини. В принципі, служити суспільству можна і без цього.

Негативний висновок ГРД він отримав за те, що не вказав в декларації доброчесності, що за справою в якій він браів участь як суддя Апелційного суду міста Києва (суддя-доповідач) ЄСПЛ визнав порушення Україною права на справедливий суд. [Ухвала Кравченка і рішеня ЄСПЛ в коментарях] Пан Кравченко тоді пояснив мені, що не впізнав свою справу в рішенні ЄСПЛ, оскільки імʼя незаконно засудженого підлітка в рішенні ЄСПЛ (справа “А.В. проти України”) було закодовано ініціалами. Тоді я спитав його, чи впізнав він справу за фабулою, а він відповів, що “таких було багато”. Отже пан Кравченко чесно визнав, що так багато разів срав на Конвенцію з захисту прав людиниь і основоположних свобод, що за своїми численними порушеннями справу А.В. не помітив. Для нього в 2008 році було нормою, що перший допит А.В. проводився без захисника, що є підставою для визнання усіх його подальших зізнань і отриманих доказів – недопустимими.

Ну й що тут такого? Тоді срали на ЄСПЛ всі, в тому числі і пан Кравченко. Срали на права людини і усі учасники шапіто “Бочан 2”, кожний міліціянт і прокурор. “Вор должен сидеть в тюрьме”, а те, що там пишуть у Еуропі – просто не знають наших реалій. Якщо щодо кожного підозрюваного дотримуватися прав людини, то нікого не посадиш.

Ну й якщо мені тоді телефонував і мазав за Кравченка пихате мурло Сольземлі – то вже точно ми йдемо разом в СРСР.

З чим усіх вітаю.

П.С. Пан Кравченко свого часу скасував вирок солдату Колмогорову Сергію Валерійовичу за умисне вбивство ( той на блокпості розстріляв машину, яка не зупинилася і загинула жінка). Зараз вирок 13 років за умисне вбивство на блокпосту звучить кумедно. Однак касаційний суд не виправдав Колмогорова, хоча мав би, а направив справу на новий розгляд.

П.П.С. Той факт, що пан Кравченко свого часу випустив з СІЗО Пукача, вбивцю Гонгадзе, чим дав тому втекти – відомий, однак обставин я не знаю. Може саме тоді Станіслав Іванович згадав про права людини. Але це вряд чи.

Леонід Клавдійович