Ціною власного життя, врятував побратима… Під Бахмутом загинув відомий на всю країну гандболіст (ФОТО)

Україна втратила багатьох своїх героїв у боях за територіальну цілісність країни. Серед них є і спортсмени, які не лише віддали свої таланти і здібності на спорт, але й були вірними патріотами своєї країни.

Один із таких спортсменів – Роман Пронюк, майстер спорту України з гандболу. Роман займався гандболом з 13 років і був відомим як високоякісний гравець та відданий тренер. Але найбільша його любов була не до гандболу, а до своєї країни.

“Рома був найвеселішим гравцем команди, його всі любили… Він назавжди залишиться для нас “Ромою”, “Ромцею”, “Ромахою”. Найбільше він не любив програвати, а на матчі завжди виходив, лише щоб перемогти”, – розповів про загиблого гандболіста його колишній партнер з команди СКА-Львів Валерій Мельник.

Взимку Роман разом із побратимами стримували атаки російських окупантів у Бахмуті. І 16 лютого гандболіста не стало. Про подробиці загибелі Романа розповів його син Євген Пронюк. Спортсмен був тоді на околиці Бахмута.

“Важкі та напружені бої не пройшли без труднощів. Захищаючи свого бойового товариша, Роман Пронюк віддав своє життя і зберіг життя напарника. Куля поцілила в шию. Всім небайдужим – він був справжнім чоловіком, який без вагань був готовий пожертвувати найдорожчим, а саме – життям. Назавжди у серці”, – написав Євген.