У Мінобороні України заявили що росія вже завершила підготовку, і скоро розпочне наступ на Донбас

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив, що росія вже майже закінчила підготовку до другої фази наступу на Донбас. Він ще додав, що окупанти продовжують прегруповувати свої війська.

Російське командування хоче щоб їхні вояки розбили Українські позиції на Донбасі, щоб мати контроль над Луганською та Донецькою областями. Щою мати вільний проїзд до тимчасово окупованого Криму.

А ще російські загарбники хочуть закріпитися у межах Херсонської області, щоб покращити своє тактичне положення у Південнобузькому районі.

Як відомо, окупанти вже майже завершили відновлення підрозділів, і почали перекидати їх на Луганщину та Донеччину.

“Ми прогнозуємо, що активні бойові дії розпочнуться на цих територіях десь найближчим часом. Водночас українська армія готова до цього. Ми не можемо прогнозувати, коли це станеться, є повідомлення західних джерел. Водночас противник вже майже закінчив підготовку до наступальної операції”, – каже Мотузяник.

Частину своїх сил рф все ж залишає в Гомельській області Білорусі та Брянській і Бєлгородській областях росії. Що таким чином Кремль намагається продемонструвати свою військову присутність і сподівається, що таким чином їй вдасться скувати якусь частину військ ЗСУ, – припускає Мотузяник .