“Українці приголомшені ситуацією навколо долара”: експерт розповів, як правильно вчинити людям…

В Україні останні місяці гривня поступово стабілізувалася. На фоні цього економіст Олександр Паращій дав оптимістичний прогноз щодо курсу долара на квітень, стверджуючи, що американська валюта не буде різко змінювати своє значення. Варто зазначити, що дійсно, за останні дні курс долара на валютному ринку України показує деяку зміну відносно гривні.

За даними аналітика, курс долара наступного місяця варіюватиметься в діапазоні 38-38,5 гривні. Паращій відзначив, що національна валюта може продовжувати зміцнюватися, особливо з урахуванням початку посівної, що зумовлює активний продаж торішнього урожаю та обмін валют для забезпечення наступного сівозміни.

Водночас, експерт підкреслив, що дуже багато залежить від “зернового коридору”. Ситуація з ним залишається напруженою, і якщо виникнуть складнощі з угодою, це може призвести до проблем на валютному ринку.

Нагадаємо, що в Нацбанку заявили, що офіційний курс долара утримуватимуть на рівні 36,57 грн до стабілізації інфляції та покращення ситуації на валютному ринку. Курс прив’язаний до макроекономічних показників.