Відомий вчений пояснив чому нам не потрібно бoятиcя ядeрнoгo yдaру по Україні

Науковиць інституту космічних досліджень, в.о. спікера з питань науки Олексій Парновський розповів, чому не потрібно боятися ядерного удару по Україні.

З його слів, стратегічна ядерна зброя, якою путін хоче залякати Українців, складається з міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів, і стратегічної авіації. джерело

Міжконтинентальні балістичні ракети путіна, мають дальність 10 000 км. Протяжність території Росії складає близько 8000 км. І такі ракети по Україні можуть бути запущені хіба з Камчатки і по неоптимальні траєкторії.

ЄДИНИЙ КОМПОНЕНТ ЯДЕРНОЇ ТРІАДИ, ЯКІ РЕАЛЬНО МОЖУТЬ ЗАСТОСОВУВАТИСЯ ПО УКРАЇНІ, ЦЕ — ДАЛЬНЯ АВІАЦІЯ. ЦЕ ВЕЛИКІ ДОБРЕ ВИДИМІ НА РАДАРІ ЛІТАКИ З КРИЛАТИМИ РАКЕТАМИ, ЯКІ ЗНАЧНО СТАРШІ ЗА “КАЛІБРИ”, ЯКІ МИ ВЖЕ ВМІЄМО ПЕРЕХОПЛЮВАТИ. КРІМ ТОГО, УКРАЇНА МАЄ НА ОЗБРОЄННІ ЗЕНІТНО-РАКЕТНИЙ КОМПЛЕКС ВЕЛИКОЇ ДАЛЬНОСТІ С-200, ЯКИЙ МОЖЕ ЗБИВАТИ ТАКІ ЛІТАКИ НАД МОСКВОЮ, – ЗАЗНАЧИВ ПАРНОВСЬКИЙ. – НАТИСКАННЯ НА КНОПКУ ВЕРХОВНИМ Х*ЙЛОМ ЗОВСІМ НЕ ОЗНАЧАЄ, ЩО РАКЕТИ ОДРАЗУ ПОЛЕТЯТЬ. НАТИСКАННЯ КНОПКИ ДАЄ НАКАЗ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ КОМАНДУВАЧАМ ВІДПОВІДНИХ ВІЙСЬК (РВСН, ПІДВОДНИЙ ФЛОТ, ДАЛЬНЯ АВІАЦІЯ). ТІ, В СВОЮ ЧЕРГУ ПЕРЕДАЮТЬ ЦЕЙ НАКАЗ ДАЛІ ПО ЛАНЦЮГУ КОМАНДУВАННЯ, І НА КОЖНІЙ ЙОГО ЛАНЦІ ВИКОНАННЯ НАКАЗУ МОЖЕ БУТИ СКАСОВАНЕ.

Науковець додав, що були непоодинокі випадки в історії Холодної війни коли команда на пуск або помилково видавалася, або мала бути видана за статутом. При цьому жодного пуску не було,бо основний принцип ядерного стримання — гарантоване взаємне знищення. Ти вб’єш свого противника,але і сам загинеш.

Олексій Парновський заявив, що швидше всього ця ядерна зброя буде націлена на США.

І ТУТ ЗНОВУ ЗГАДУЄМО ПРО ПРИНЦИП ГАРАНТОВАНОГО ВЗАЄМНОГО ЗНИЩЕННЯ. ЯДЕРНА АТАКА ПРОТИ США ВИКЛИЧЕ ЗУСТРІЧНИЙ УДАР ПО ТЕРИТОРІЇ РОСІЇ ТА КНР (БО ВОНИ БЛИЗЬКО, А ДРУГОЇ МОЖЛИВОСТІ ВЖЕ НЕ БУДЕ). І ТУТ У ГРУ ВСТУПАЄ ТОВАРИЩ СІ, ЯКИЙ ТАКІЄ ВАРІАНТИ ЄБАВ В НОС І В РОТА, І, НАПЕВНЕ, ЗНАЙДЕ СПОСІБ НЕЙТРАЛІЗУВАТИ ХУЙЛА. ЯКЩО ЙОГО, ЗВІСНО, НЕ ВИПЕРЕДИТЬ ХТОСЬ З ХУЙЛОВИХ ПРИСПІШНИКІВ, ЯКІИМ НАХЄР НЕ ВСРАЛОСЬ ГИНУТИ ЧЕРЕЗ ЗІРВАНИЙ ДАХ СТАРОГО МАРАЗМАТИКА. ТАК ЩО ПЛЕШИВИЙ ФЮРЕР ПО СУТІ ЛИШЕ ЗАПУСТИВ ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ДО ВЛАСНОЇ ЗАГИБЕЛІ.