Зявилося чітке пояснення, чому евакуацію Українців не провели до початку вторгнення росії, – Олексій Данілов

Олексій Данілов пояснив, чому українська влада не евакуйовувала мирних жителів до початку повномасштабної війни. Він пояснив це так: влада не знала куди саме нападе росія, і тому ми незнали які міста і села евакуйовувати а які ні.

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов додав, є люди які ставлять подібні питання, просто не розуміють маштаби бойових дій. Повідомляє видання “Українська правда”.

“На сьогодні йде війна, і в нас є території, де влада благає: “Давайте, їдьте!” – а вони не хочуть цього робити. Коли люди сидять і роздумують: “От, треба було евакуювати…” Ну, послухайте, для цього потрібно було чітко розуміти, що це буде саме тут. Ми мали евакуювати всю країну?” – зазначив він.

На думку Данілова, ніхто навіть уявити не міг, що російські війська будуть вчиняти такі звірства з мирним населенням, як це відбувалося у Бучі. “Це просто виходить за межі будь-якого здорового глузду”, – наголосив чиновник. “А те, що готувалися, це було цілком зрозуміло, тому що багато було і рішень РНБО з цього приводу, було багато навчань, було сформовано офіцерський склад усіх батальйонів тероборони. Ми тут разів сім проводили наради”, – додав він.