Ще один докрався! Мера Полтави Мамая засудили до 5 років в’язниці умовно

Міському голові Полтави Олександру Мамаю призначено п’ять років позбавлення волі з забороною рік обіймати посади за вчинення злочину, пов’язаного з корупцією. Згідно з повідомленням САП, Мамай був винуватий у змові з директором та бухгалтером комунальної організації «Інститут розвитку міста», під час якої влаштував на роботу 2 осіб, які не виконували роботу на підприємстві. Замість цього, ці люди вели домашнє господарство у помешканні мера та його близького оточення.

Для того, щоб виплачувати їм зарплати, держслужбовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні дані. Це призвело до завдання збитків понад півмільйона гривень збитків місцевому бюджету.

Незважаючи на те, що мер міста відшкодував завдані збитки, він був засуджений до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. Згідно зі статтею 75 КК України, суд звільнив Мамаю від покарання з іспитовим строком 1 рік. У свою чергу, Мамай зобов’язався перерахувати 2 мільйони гривень на «Армію дронів».

Цей випадок став ще одним прикладом негативного впливу корупції на бюджет міста та держави в цілому. Крім того, цей випадок показує, що держава не терпить корупцію і ті, хто вчиняють злоч