Список закритий! У Івано-Франківську звільнили останній храм від московських попів

Сьогодні Українська православна громада Івано-Франківська відзначила важливу подію: звільнення храму від московських попів. Це був важкий процес, який зайняв кілька років, але завдяки міцному духовному лідерству та підтримці громади вдалося домогтися перемоги.

УПЦ МП – це релігійна організація, яка була створена в СРСР і мала головний офіс в Москві. Після розпаду СРСР ця церква залишилася відділом Московського патріархату на території України, що спричиняло суперечки з Українською Православною Церквою Київського Патріархату.

У свою чергу, УПЦ КП зазнавала тисків з боку Московського патріархату, який намагався зберегти свої позиції на території України. Таким чином, суперечки між різними православними церквами на території України виникли з нагоди їхньої національної та релігійної самобутності.

Протягом кількох років УПЦ МП володіла храмом у Івано-Франківську, однак українська громада відмовлялася визнавати її правомочності, оскільки церква не була пов’язана з Україною.

Для того, щоб звільнити храм від московських попів, українська громада звернулася до Української Православної Церкви Київського Патріархату. Були проведені переговори з церковними ієрархами, а також звернення до вірян та громадськості.

Це був останній храм в Івано-Франківську, який належав до УПЦ московського патріархату.

Якщо відео не відкривається в статті, його можна переглянути за цим посиланням.